Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wersja placków ziemniaczanych, właściwie warzywnych. :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1654
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2880
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1654
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2880
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić w małą kostkę, podlać odrobiną wod, doprawić pieprzem i odparować.
Ziemniaki obrać - 3 zetrzeć na grubych oczkach, 1 na drobnych. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do ziemniaków wraz z kukurydzą i pieczarkami. Wbić jajka, wsypać mąkę, natkę pietruszki i rozkruszone kostki. Wyrobić masę, doprawić solą i pieprzem. Smażyć cienkie placki. Odsączać na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu.
Sos: serek wymieszać z majonez, zgniecionym ząbkiem czosnku, szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Placki podawać z sosem lub ketchupem. Smacznego.