Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wersja placków ziemniaczanych, właściwie warzywnych. :)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8422
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 135
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8422
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 135
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić w małą kostkę, podlać odrobiną wod, doprawić pieprzem i odparować.
Ziemniaki obrać - 3 zetrzeć na grubych oczkach, 1 na drobnych. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do ziemniaków wraz z kukurydzą i pieczarkami. Wbić jajka, wsypać mąkę, natkę pietruszki i rozkruszone kostki. Wyrobić masę, doprawić solą i pieprzem. Smażyć cienkie placki. Odsączać na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu.
Sos: serek wymieszać z majonez, zgniecionym ząbkiem czosnku, szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Placki podawać z sosem lub ketchupem. Smacznego.