Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty, zdrowy i bardzo smaczny przepis na placuszki. Świetnie smakują na ciepło i na zimno.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 19
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1054
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47014
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 65
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 19
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1054
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47014
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 65
Składniki
Szpinak rozmrozić w durszlaku. Można go też lekko odcisnąć. Kaszę jaglaną ugotować. Kaszę jaglanką kilka razy wypłukać na sicie. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wsypać 1 szklankę kaszy, zagotować. Zmniejszyć ogień, nakryć przykrywką i gotować, aż będzie miękka. Ostudzić. Do miski dodać kaszę i szpinak. Wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Ręką formować placuszki wielkości około 5 cm. Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Smażyć placuszki z każdej strony na złoty kolor. SMACZNEGO!!!