Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty, zdrowy i bardzo smaczny przepis na placuszki. Świetnie smakują na ciepło i na zimno.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1369
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18598
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1369
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18598
Składniki
Szpinak rozmrozić w durszlaku. Można go też lekko odcisnąć. Kaszę jaglaną ugotować. Kaszę jaglanką kilka razy wypłukać na sicie. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wsypać 1 szklankę kaszy, zagotować. Zmniejszyć ogień, nakryć przykrywką i gotować, aż będzie miękka. Ostudzić. Do miski dodać kaszę i szpinak. Wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Ręką formować placuszki wielkości około 5 cm. Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Smażyć placuszki z każdej strony na złoty kolor. SMACZNEGO!!!