Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty, zdrowy i bardzo smaczny przepis na placuszki. Świetnie smakują na ciepło i na zimno.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Szpinak rozmrozić w durszlaku. Można go też lekko odcisnąć. Kaszę jaglaną ugotować. Kaszę jaglanką kilka razy wypłukać na sicie. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wsypać 1 szklankę kaszy, zagotować. Zmniejszyć ogień, nakryć przykrywką i gotować, aż będzie miękka. Ostudzić. Do miski dodać kaszę i szpinak. Wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Ręką formować placuszki wielkości około 5 cm. Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Smażyć placuszki z każdej strony na złoty kolor. SMACZNEGO!!!