Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne małe placuszki,świetna przekąska na piknik.Robi się je w kilka minut.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25828
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2905
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1367
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25828
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2905
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1367
Składniki
Cukinię i cebulę obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce.
W misce wymieszać cukinię,cebulę,jajko,koperek,sól i pieprz. Dokładnie wymieszać łyżką,aż do połączenia.Dodać bułkę tartą,jeśli mieszanka jest zbyt mokra,dodać trochę więcej bułki tartej. Uformować małe placuszki
Rozgrzać na patelni troszkę oleju,warstewkę i wrzucić odrobinę mieszanki cukinii,jeżeli jest dobrze rozgrzany będzie od razu trzask,jeśli nie rozgrzać jeszcze lepiej.
Placuszki smażyć na złoty kolor,uważać aby nie spalić,około 5 minut.
Przyłożyć ręcznik papierowy,aby odsączyć nadmiar oleju. Podawać natychmiast z odrobiną jogurtu lub śmietany.