Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne małe placuszki,świetna przekąska na piknik.Robi się je w kilka minut.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112770
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 84
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 206
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 348
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 615
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112770
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 84
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 206
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 348
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 615
Składniki
Cukinię i cebulę obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce.
W misce wymieszać cukinię,cebulę,jajko,koperek,sól i pieprz. Dokładnie wymieszać łyżką,aż do połączenia.Dodać bułkę tartą,jeśli mieszanka jest zbyt mokra,dodać trochę więcej bułki tartej. Uformować małe placuszki
Rozgrzać na patelni troszkę oleju,warstewkę i wrzucić odrobinę mieszanki cukinii,jeżeli jest dobrze rozgrzany będzie od razu trzask,jeśli nie rozgrzać jeszcze lepiej.
Placuszki smażyć na złoty kolor,uważać aby nie spalić,około 5 minut.
Przyłożyć ręcznik papierowy,aby odsączyć nadmiar oleju. Podawać natychmiast z odrobiną jogurtu lub śmietany.