Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne małe placuszki,świetna przekąska na piknik.Robi się je w kilka minut.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23099
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23099
Składniki
Cukinię i cebulę obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce.
W misce wymieszać cukinię,cebulę,jajko,koperek,sól i pieprz. Dokładnie wymieszać łyżką,aż do połączenia.Dodać bułkę tartą,jeśli mieszanka jest zbyt mokra,dodać trochę więcej bułki tartej. Uformować małe placuszki
Rozgrzać na patelni troszkę oleju,warstewkę i wrzucić odrobinę mieszanki cukinii,jeżeli jest dobrze rozgrzany będzie od razu trzask,jeśli nie rozgrzać jeszcze lepiej.
Placuszki smażyć na złoty kolor,uważać aby nie spalić,około 5 minut.
Przyłożyć ręcznik papierowy,aby odsączyć nadmiar oleju. Podawać natychmiast z odrobiną jogurtu lub śmietany.