Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit przepis na chrupiące placuszki z cukinii. Podane z jogurtem naturalnym smakują rewelacyjnie. Jeśli chcemy uniknąć rozpadania się placków podczas smażenia, startą cukinię należy posolić i odstawić na około 20 minut, żeby puściła wodę. Placki smażone na dobrze rozgrzanym oleju będą chrupiące i nie nasiąkną tłuszczem.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5802
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5802
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Cukinie myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Wycinamy gniazda nasienne. Następnie ścieramy cukinie na dużych oczkach.
Startą cukinię solimy i odstawiamy na minimum 20 minut, żeby puściła wodę.
Odlewamy wodę nagromadzoną w misce. Cukinię wyciskamy. Dodajemy mąkę, jajko i pieprz. Składniki mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki z cukinii odsączamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym.
Fit placki z cukinii podajemy z jogurtem naturalnym lub lekkim sosem czosnkowym.