Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7850
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13607
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7850
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13607
Składniki
Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki. Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach. Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia. Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną. SMACZNEGO!!!