Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z cukinii i patisona

Placuszki z cukinii i patisona

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 124

Dodano:

Odsłon: 112

Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)

Składniki

  • 1średnia cukinia
  • 2 średnie patisony
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • około 5 łyżek mąki
  • pierz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Koperek do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placuszki z cukinii i patisona

Przygotowanie

  1. Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki.
    Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach.
    Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.

  2. Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.

  3. Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia.
    Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń