Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68125
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1970
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68125
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1970
Składniki
Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki. Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach. Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia. Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną. SMACZNEGO!!!