Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Składniki
Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki. Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach. Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia. Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną. SMACZNEGO!!!