Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1960
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421260
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2003
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1960
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421260
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2003
Składniki
Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki. Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach. Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia. Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną. SMACZNEGO!!!