Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5233
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1746
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5233
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1746
Składniki
Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki. Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach. Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia. Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną. SMACZNEGO!!!