Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z młodej kapusty
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
-Kapustę myjemy pod bieżącą wodą. -Drobno kroimy i odstawiamy. -Do osobnej miski dodajemy jajka, mąki śmietanę - mieszamy. Ciasto doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i koperek i ponownie mieszamy. -Tak przygotowane ciasto łączymy z kapustą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. -Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony.