Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna rozpusta! Dla łasuchów należy podwoić ilość składników ;)
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 53
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 519
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 684
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4197
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 53
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 519
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 684
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4197
Składniki
Bita śmietana: Schłodzoną śmietankę ubijamy, a gdy podwoi objętość, dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze kilka minut. Odstawiamy do lodówki. Sos: Świeże owoce dokładnie umyć, wsypać do rondelka i dodać 3 łyżki wody. Mrożone owoce wrzucić do rondla, wody w tym przypadku nie trzeba dodawać. Owoce gotujemy na małym ogniu przez 10 min. (mrożone do momentu aż się rozmrożą). Wsypujemy cukier, goździki, cynamon, mieszamy, niech gotuje się jeszcze przez 5 min. Placuszki: Przetrzyj ser przez sitko do dużej miski (lub zmiel). Dodaj obie mąki, żółtka i utrzyj lub zmiksuj na gładką masę. Wsyp skórkę otartą z pomarańczy. Ubij białka ze szczyptą soli, kiedy piana będzie „sztywnawa”, wsyp cukier waniliowy i płaską łyżeczkę drobnego cukru. Ubijaj aż piana będzie zupełnie sztywna. Następnie wymieszaj delikatnie pianę z masą serową. Rozgrzej na patelni masełko. Dużą łyżką nabieraj ciasto i wkładaj na patelnię. Placuszki polewamy sosem, na wierzch łyżką kładziemy bitą śmietanę.