Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są pyszne i pożywne. Można je podawać z ketchupem, ja jednak zamieniłam go na zdrowszą wersję i podałam świeży sos. Polecam!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20682
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20682
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szynkę, cebulkę, paprykę i rzodkiewki pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić, podsmażyć na suchej patelni, przestudzić. Jaja, jogurt i mąkę zmiksować, dodać do ciasta wcześniej pokrojone dodatki, wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor. Sos: Ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, koperek i cebulkę posiekać. Wymieszać z jogurtem, doprawić.