Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną kolację lub obiad. Placuszki z czerwonej soczewicy z orzeszkami ziemnymi. Smakuje doskonale z dipem jogurtowym. Danie jest wegetariańskie, a nawet wegańskie, jeśli zamiast jogurtu użyjemy wegańskiej alternatywy.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2072
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 642
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2072
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 642
Składniki
Posiekac drobno czerowona cebule i zabek czosnku i smazyc na oliwie z oliwek az osiagna zloty kolor. Przelozyc do duzej miski.
Soczewice dokladnie oplukac, ugotowac na wodzie wedlug przepisu na opakowaniu i przelozyc do miski z cebula.
Nastepnie dodac posiekana natke pietruszki, drobno posiekane orzeszki ziemne, sól, pieprz, proszek curry i skrobie kukurydziana. Wszystko dokladnie wymieszac.
Uformowac placuszki i smazyc z obydwu stron na oleju roslinnym do uzyskania zlotego koloru. Ulozyc na papierowym reczniku, aby pozbyc sie nadmiernego tluszczu.
Przygotowac Dip. Zetrzec ogórka na tarce z duzymi oczkami, dodac jogurt, sok z polowy limonki i doprawic do smaku sola i pieprzem.
Placuszki podawac z dipem lub innym dowolnym sosem.