Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną kolację lub obiad. Placuszki z czerwonej soczewicy z orzeszkami ziemnymi. Smakuje doskonale z dipem jogurtowym. Danie jest wegetariańskie, a nawet wegańskie, jeśli zamiast jogurtu użyjemy wegańskiej alternatywy.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Posiekac drobno czerowona cebule i zabek czosnku i smazyc na oliwie z oliwek az osiagna zloty kolor. Przelozyc do duzej miski.
Soczewice dokladnie oplukac, ugotowac na wodzie wedlug przepisu na opakowaniu i przelozyc do miski z cebula.
Nastepnie dodac posiekana natke pietruszki, drobno posiekane orzeszki ziemne, sól, pieprz, proszek curry i skrobie kukurydziana. Wszystko dokladnie wymieszac.
Uformowac placuszki i smazyc z obydwu stron na oleju roslinnym do uzyskania zlotego koloru. Ulozyc na papierowym reczniku, aby pozbyc sie nadmiernego tluszczu.
Przygotowac Dip. Zetrzec ogórka na tarce z duzymi oczkami, dodac jogurt, sok z polowy limonki i doprawic do smaku sola i pieprzem.
Placuszki podawac z dipem lub innym dowolnym sosem.