Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prosty ale za to bardzo smaczny obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20869
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć
I osuszyć na durszlaku.
Pokroić w plastry nie za grube.
Następnie na głęboką patelnię wlać około 3/4 szklanki oleju, rozgrzać go i nałożyć połowę plasterków,
Podsmażyć.
Następnie nakryć pokrywką i nadal smażyć na wolnym ogniu w międzyczasie posolić. Posolone co jakiś czas przekręcać i smażyć do ładnego za rumienienia.
Można jeść same bez dodatków. Ja natomiast podałam z jajkiem sadzonym i mizerią.