Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prosty ale za to bardzo smaczny obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1262
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12270
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2929
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1262
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12270
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2929
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć
I osuszyć na durszlaku.
Pokroić w plastry nie za grube.
Następnie na głęboką patelnię wlać około 3/4 szklanki oleju, rozgrzać go i nałożyć połowę plasterków,
Podsmażyć.
Następnie nakryć pokrywką i nadal smażyć na wolnym ogniu w międzyczasie posolić. Posolone co jakiś czas przekręcać i smażyć do ładnego za rumienienia.
Można jeść same bez dodatków. Ja natomiast podałam z jajkiem sadzonym i mizerią.