Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prosty ale za to bardzo smaczny obiad.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17861
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5656
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2899
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17861
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5656
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2899
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć
I osuszyć na durszlaku.
Pokroić w plastry nie za grube.
Następnie na głęboką patelnię wlać około 3/4 szklanki oleju, rozgrzać go i nałożyć połowę plasterków,
Podsmażyć.
Następnie nakryć pokrywką i nadal smażyć na wolnym ogniu w międzyczasie posolić. Posolone co jakiś czas przekręcać i smażyć do ładnego za rumienienia.
Można jeść same bez dodatków. Ja natomiast podałam z jajkiem sadzonym i mizerią.