Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita na ciepło i także na zimno!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6941
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1098
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6941
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1098
Składniki
Wyciągamy kości z kurczaka.
Kroimy w kostkę bułki , mięso obrane z kości, jajka i mleko + trochę kucharka (według uznania). Mieszamy i zostawiamy na chwilę żeby bułki zrobiły się miękkie. możemy dodać więcej lub mniej mleka: bułki mają być nasączone mlekiem ale nie rozmokłe.
Nadziewamy kurczaka. Zaszywamy lub spinamy wykałaczkami. Smarujemy olejem i posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 1,5 h. Najpierw przez 20 minut w 180 stopniach następne 20 w 160 i później w 140 do końca. Uchylamy piekarnik i zostawiamy jeszcze przez chwilę żeby nadziewka "doszła".
Smacznego !!! :)