Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita na ciepło i także na zimno!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Składniki
Wyciągamy kości z kurczaka.
Kroimy w kostkę bułki , mięso obrane z kości, jajka i mleko + trochę kucharka (według uznania). Mieszamy i zostawiamy na chwilę żeby bułki zrobiły się miękkie. możemy dodać więcej lub mniej mleka: bułki mają być nasączone mlekiem ale nie rozmokłe.
Nadziewamy kurczaka. Zaszywamy lub spinamy wykałaczkami. Smarujemy olejem i posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 1,5 h. Najpierw przez 20 minut w 180 stopniach następne 20 w 160 i później w 140 do końca. Uchylamy piekarnik i zostawiamy jeszcze przez chwilę żeby nadziewka "doszła".
Smacznego !!! :)