Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni więc dzisiaj polecam smaczny panierowany a następnie usmażony podgrzybek w formie kotlecika. Kotleciki takie pamiętam z domu rodzinnego. Kotleciki takie są bardzo smaczne. Podaję je do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę.
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 32
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2672
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 32
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2672
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Składniki
Podgrzybki dokładnie oczyścić, następnie usunąć nóżki a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą.( ja myje gąbką) Ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Jajka rozbełtać z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i odrobiną pieprzu. Do miski wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki i soli. Kapelusze panierować najpierw w jajku a następnie w tartej bułce. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.