Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni więc dzisiaj polecam smaczny panierowany a następnie usmażony podgrzybek w formie kotlecika. Kotleciki takie pamiętam z domu rodzinnego. Kotleciki takie są bardzo smaczne. Podaję je do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2740
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3958
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2740
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3958
Składniki
Podgrzybki dokładnie oczyścić, następnie usunąć nóżki a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą.( ja myje gąbką) Ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Jajka rozbełtać z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i odrobiną pieprzu. Do miski wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki i soli. Kapelusze panierować najpierw w jajku a następnie w tartej bułce. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.