Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni więc dzisiaj polecam smaczny panierowany a następnie usmażony podgrzybek w formie kotlecika. Kotleciki takie pamiętam z domu rodzinnego. Kotleciki takie są bardzo smaczne. Podaję je do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19775
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6811
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242335
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19775
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6811
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242335
Składniki
Podgrzybki dokładnie oczyścić, następnie usunąć nóżki a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą.( ja myje gąbką) Ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Jajka rozbełtać z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i odrobiną pieprzu. Do miski wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki i soli. Kapelusze panierować najpierw w jajku a następnie w tartej bułce. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.