Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku kotlety z kalafiora. Dzięki dodatkowi fasoli są sycące, dlatego można zaserwować je tylko z lekką sałatką lub ulubioną surówką.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 55
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1807
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 55
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1807
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Dzięki temu warzywo będzie miało delikatniejszy smak, dodatkowo nie straci swojego koloru.
Fasolę posiekaj nożem na mniejsze części.
Do miski przełóż ugotowane różyczki kalafiora i za pomocą tłuczka rozgnieć. Dodaj posiekaną fasolę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj, do połączenia się składników.
Z powstałej masy formuj kotlety, każdy z nich dokładnie obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z każdej strony do uzyskania złotego koloru.