Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku kotlety z kalafiora. Dzięki dodatkowi fasoli są sycące, dlatego można zaserwować je tylko z lekką sałatką lub ulubioną surówką.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93604
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2658
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93604
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2658
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Dzięki temu warzywo będzie miało delikatniejszy smak, dodatkowo nie straci swojego koloru.
Fasolę posiekaj nożem na mniejsze części.
Do miski przełóż ugotowane różyczki kalafiora i za pomocą tłuczka rozgnieć. Dodaj posiekaną fasolę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj, do połączenia się składników.
Z powstałej masy formuj kotlety, każdy z nich dokładnie obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z każdej strony do uzyskania złotego koloru.