Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsmakowałam się w potrawach słodko kwaśnych, tym razem pałki kurczaka duszone w winno ketchupowej marynacie, pychotka
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5889
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5889
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Składniki
Pałki posypujemy ulubioną przyprawą do kurczaka, odstawiamy na chwilę. Robimy marynatę łącząc wszystkie jej składniki. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy pokrojone pieczarki, na to mięso, na wierzch pozostałe składniki. Wlewamy połowę marynaty, przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni. Pieczemy ok 1 h podlewając od czasu do czasu, pod koniec zdejmujemy pokrywę, zwiększamy górne grzanie aby pałeczki się lepiej zrumieniły. Smacznego