Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam podudzia indycze, zamarynowane a następnie pieczone w piekarniku. Podudzia są soczyste, kruche i bardzo smaczne.
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, praska do czosnku,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 522
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2792
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 920
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14518
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 522
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2792
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 920
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14518
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć przełożyć do miski. Z oliwy , czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka przygotować marynatę. Tak przygotowaną marynatą natrzeć umyte osuszone mięso. Zamarynowane mięso przykryć ściereczką i na kilka godzin włożyć w do lodówki. Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miękkie i soczyste. Mięso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem. Podawać do drugiego dania.