Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam podudzia indycze, zamarynowane a następnie pieczone w piekarniku. Podudzia są soczyste, kruche i bardzo smaczne.
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, praska do czosnku,
Polecam.
Odsłon: 398
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1871
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 603
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1959
Polecam.
Odsłon: 398
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1871
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 603
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1959
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć przełożyć do miski. Z oliwy , czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka przygotować marynatę. Tak przygotowaną marynatą natrzeć umyte osuszone mięso. Zamarynowane mięso przykryć ściereczką i na kilka godzin włożyć w do lodówki. Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miękkie i soczyste. Mięso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem. Podawać do drugiego dania.