Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam podudzia indycze, zamarynowane a następnie pieczone w piekarniku. Podudzia są soczyste, kruche i bardzo smaczne.
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, praska do czosnku,
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15681
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 47
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1597
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2726
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1269
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15681
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 47
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1597
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2726
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1269
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć przełożyć do miski. Z oliwy , czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka przygotować marynatę. Tak przygotowaną marynatą natrzeć umyte osuszone mięso. Zamarynowane mięso przykryć ściereczką i na kilka godzin włożyć w do lodówki. Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miękkie i soczyste. Mięso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem. Podawać do drugiego dania.