Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Pyszne ,soczyste i aromatyczne
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3006
Składniki
Podudzia z kurczaka opłukałem, osuszyłem i wrzuciłem do rękawa. Dodałem wino ,miód ,rozmaryn ,zioła prowansalskie ,rozgnieciony czosnek ,słodką paprykę ,sól ,pieprz i oliwę z oliwek. Wstawiłem piekarnika na 45 min rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąłem i piekłem 10 min w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki oczyściłem ,szalotki obrałem ,rzodkiewkę oczyściłem i smażyłem na maśle do miękkości rzodkiewek. Pod koniec dodałem posiekany szczypior i sól do smaku. Podałem razem z kurczakiem.