Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie może ochotę na szybki w wykonaniu a do tego smaczny obiad ? Z wielką przyjemnością podam wam dziś taki przepis. Jeżeli macie również pieczarki które kupiliście wcześniej i o nich zapomnieliście to możecie je dodać do takiego obiadu.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 95
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 204
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 397
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 540
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 95
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 204
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 397
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 540
Składniki
Przygotować podudzia dokładnie je wymoczyć, następnie odlać wodę całkowicie, wsypać przyprawy i wlać olej, wymieszać i zostawić na piętnaście minut aby mięso przegryzło się z dodanymi przyprawami.
Jak już podudzia w przyprawach odstały swój czas na głęboką patelnię przełożyć je z całą zawartością z miski i podsmażyć z obu stron na rumiany kolor. Jak już są wystarczająco podsmażone wlać wodę i od razu dodać oczyszczone pieczarki pokrojone nie za cienko, całość dusić pod przykryciem na małym ogniu. Czym ciemniejsze pieczarki tym lepszy będzie sos.
W czasie duszenia się mięsa z pieczarkami gdy już prawie wyparowuje dodana woda przygotować śmietanę rozprowadzić ją z cukrem oraz sosem gorącym z mięsa wtedy się nie zważy podczas dodawania do mięsa. Wlać przygotowaną śmietanę i chwilę poddusić pod przykryciem do czasu powstania gęstego sosu, w trakcie duszenia dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i jeszcze poddusić aby pietruszka zmiękła.
Tak przygotowane podudzia w sosie pieczarkowym podałam z makaronem wstążeczki ugotowanym osobno, dodatkowo zrobiłam surówkę ze szczypioru, pomidora malinowego oraz sera feta. Jeżeli ktoś nie lubi zieleniny w mięsie można pominąć ja bez włoszczyzny nie wyobrażam sobie jedzenia.