Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z kurczaka na słodko

Podudzia z kurczaka na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51236

Dodano:

Odsłon: 1992

To danie zdecydowanie trafi do amatorów mięs na słodko. Tym razem postanowiliśmy połączyć aromat z chrupiącą panierką.

Składniki

  • 1 kg podudzi z kurczaka
  • 5 łyżek sosu ponzu
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • 3 łyżeczki pasty z tamaryndowca
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 4 krople tabasco
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Podudzia z kurczaka na słodko

Przygotowanie

  1. Sos mieszamy z syropem klonowym, pastą z tamaryndowca, musztardą, tabasco i mąką kukurydzianą. Taką marynatą obtaczamy mięso, pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

    Pieczemy 45 minut w 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 30 grudnia 2019 Bardzo wyszukane skladniki, ale sie dobrze zapowiada...
Zakladam, ze chodzi o slodka, nie kwasna tamarynde.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń