Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z kurczaka w musztardowej skorupce

Podudzia z kurczaka w musztardowej skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17461

Dodano:

Odsłon: 2565

Tak podany kurczak każdego skusi.

Składniki

  • Podudzie z kurczaka 1 kg
  • Musztarda francuska z gorczycą 5 łyżek
  • Majonez 4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • Papryka słodka mielona 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek do smaku
  • Bulion drobiowy 1 szklanka (może być z kostki)
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Podudzia z kurczaka w musztardowej skorupce

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, dobrze osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami wymieszanymi z musztardą i majonezem i odstawić na noc. Następnie do naczynia żaroodpornego wlać bulion, włożyć mięso, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 40 minut. Po tym czasie zdjąć nakrycie i dopiec do miękkości i rumianej skorupki, podlewając w między czasie powstałym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń