Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób, to chyba najpopularniejsze mięso na polskim stole. Dlatego czasami trzeba je jakoś odmienić, nadać nowy smak i aromat. Ta wersja jest dla tych, którzy lubią mięso na słodko.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 249
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28705
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 249
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28705
Składniki
Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski, do której wlewamy syrop klonowy, sos sojowy, wsypujemy sezamy, lekko oprószamy pieprzem. Mięso mieszamy z dodanymi składnikami, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 35 min w temperaturze 190°C, następnie 10 min bez folii, w temperaturze 200°C z termoobiegiem.