Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z kurczaka w sezamie

Podudzia z kurczaka w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2140 Ocena: 47666

Dodano:

Odsłon: 3062

Drób, to chyba najpopularniejsze mięso na polskim stole. Dlatego czasami trzeba je jakoś odmienić, nadać nowy smak i aromat. Ta wersja jest dla tych, którzy lubią mięso na słodko.

Składniki

  • 1 kg podudzi z kurczaka
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Przekładamy do miski, do której wlewamy syrop klonowy, sos sojowy, wsypujemy sezamy, lekko oprószamy pieprzem.
    Mięso mieszamy z dodanymi składnikami, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 35 min w temperaturze 190°C, następnie 10 min bez folii, w temperaturze 200°C z termoobiegiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń