Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten podwójny kotlet z boczkiem i serem to prawdziwy hit wśród miłośników mięsnych dań! Soczysty środek z roztopionym żółtym serem i chrupiąca panierka sprawiają, że każdy kęs to eksplozja smaku. Ja podałam go z klasycznymi dodatkami – ziemniakami i buraczkami – i masz domowy obiad, który robi wrażenie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 39
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1303
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 1161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 39
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1303
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 1161
Składniki
Rozbij cienko plastry schabu i dopraw je z obu stron solą i pieprzem. Na jeden kawałek połóż plaster boczku i porcję tartego żółtego sera. Przykryj drugim kotletem, dociśnij boki pomagając sobie tłuczkiem. Tak samo przygotuj resztę kotletów. Panieruj w kolejności: mąka - jajko - bułka tarta. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone kotlety odsącz na ręczniku papierowym od nadmiaru tłuszczu. Smacznego!