Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten podwójny kotlet z boczkiem i serem to prawdziwy hit wśród miłośników mięsnych dań! Soczysty środek z roztopionym żółtym serem i chrupiąca panierka sprawiają, że każdy kęs to eksplozja smaku. Ja podałam go z klasycznymi dodatkami – ziemniakami i buraczkami – i masz domowy obiad, który robi wrażenie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7876
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3116
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7876
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3116
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Rozbij cienko plastry schabu i dopraw je z obu stron solą i pieprzem. Na jeden kawałek połóż plaster boczku i porcję tartego żółtego sera. Przykryj drugim kotletem, dociśnij boki pomagając sobie tłuczkiem. Tak samo przygotuj resztę kotletów. Panieruj w kolejności: mąka - jajko - bułka tarta. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone kotlety odsącz na ręczniku papierowym od nadmiaru tłuszczu. Smacznego!