Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się klasyczne schabowe? Koniecznie wypróbujcie przepis słynnej restauratorki Magdy Gessler na podwójny kotlet z dwóch rodzajów mięsa wieprzowego: schabu i karkówki. Idealne połączenie chudego i tłustszego mięsa, z sekretnym składnikiem w środku. Palce lizać!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3865
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 998
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3865
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 998
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Mięso rozbij na cienkie plastry, przypraw solą i pieprzem i odstaw na ok. 20 minut. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce lub zblenduj. Na talerzach przygotuj roztrzepane jajka (możesz delikatnie przyprawić solą), mąkę i bułkę tartą.
Plaster schabu posmaruj warstwą startej cebuli, połóż na to plaster karkówki i dobrze dociśnij mięsa. Tak przygotowane kotlety obtocz po kolei: w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym na patelni smalcu, aż kotlety będą miały złoty kolor. Podwójne kotlety można podawać z ziemniakami lub frytkami.