Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się klasyczne schabowe? Koniecznie wypróbujcie przepis słynnej restauratorki Magdy Gessler na podwójny kotlet z dwóch rodzajów mięsa wieprzowego: schabu i karkówki. Idealne połączenie chudego i tłustszego mięsa, z sekretnym składnikiem w środku. Palce lizać!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2748
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2748
Składniki
Mięso rozbij na cienkie plastry, przypraw solą i pieprzem i odstaw na ok. 20 minut. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce lub zblenduj. Na talerzach przygotuj roztrzepane jajka (możesz delikatnie przyprawić solą), mąkę i bułkę tartą.
Plaster schabu posmaruj warstwą startej cebuli, połóż na to plaster karkówki i dobrze dociśnij mięsa. Tak przygotowane kotlety obtocz po kolei: w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym na patelni smalcu, aż kotlety będą miały złoty kolor. Podwójne kotlety można podawać z ziemniakami lub frytkami.