Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się klasyczne schabowe? Koniecznie wypróbujcie przepis słynnej restauratorki Magdy Gessler na podwójny kotlet z dwóch rodzajów mięsa wieprzowego: schabu i karkówki. Idealne połączenie chudego i tłustszego mięsa, z sekretnym składnikiem w środku. Palce lizać!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1187
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1187
Składniki
Mięso rozbij na cienkie plastry, przypraw solą i pieprzem i odstaw na ok. 20 minut. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce lub zblenduj. Na talerzach przygotuj roztrzepane jajka (możesz delikatnie przyprawić solą), mąkę i bułkę tartą.
Plaster schabu posmaruj warstwą startej cebuli, połóż na to plaster karkówki i dobrze dociśnij mięsa. Tak przygotowane kotlety obtocz po kolei: w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym na patelni smalcu, aż kotlety będą miały złoty kolor. Podwójne kotlety można podawać z ziemniakami lub frytkami.