Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta i smaczna zapiekanka, dla wszystkich miłośników skandynawskich smaków. Przepis przygotowany przez Ewę Wachowicz specjalnie dla Smaker.pl
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3703
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422796
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2478
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3703
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422796
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2478
Składniki
Ziemniaki i cebule obrać i pokroić w paski. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wcześniej wysmarować je masłem).
Szprotki (lub anchois) podzielić na mniejsze kawałki i dorzucić do ziemniaków z cebulą. Przyprawić białym pieprzem i dokładnie wymieszać.
Olej z puszki po rybkach połączyć z mlekiem i śmietaną. Uperfumować skórką z cytryny i przelać do naczynia. Posypać bułką tartą i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.