Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta i smaczna zapiekanka, dla wszystkich miłośników skandynawskich smaków. Przepis przygotowany przez Ewę Wachowicz specjalnie dla Smaker.pl
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki i cebule obrać i pokroić w paski. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wcześniej wysmarować je masłem).
Szprotki (lub anchois) podzielić na mniejsze kawałki i dorzucić do ziemniaków z cebulą. Przyprawić białym pieprzem i dokładnie wymieszać.
Olej z puszki po rybkach połączyć z mlekiem i śmietaną. Uperfumować skórką z cytryny i przelać do naczynia. Posypać bułką tartą i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.