Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica wieprzowa ma wiele zastosowań, przygotowuje się ją na różne sposoby: duszone, smażone, a ja zachęcam w sosie barbecue o gęstej konsystencji.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 76
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 745
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 245
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 76
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 745
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 245
Składniki
1. Do miski wlewamy oliwę.
2. Dodajmy sos sojowy.
3. Następnie miód
4. Ketchup.
5. Musztardę.
6. Doprawiamy chili, pieprzem oraz cukrem.
7. Dokładnie mieszamy.
8. Z polędwiczek usuwamy błony, kroimy w cztero- centymetrowe plastry, doprawiamy solą.
9. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na godzinę.
10. Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i prużymy na patelni.
11. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
12. Gdy mięso jest już dobre, przekładamy do naczynia a do sosu który został nam od prużenia dodajemy resztę marynaty.
13. Wlewamy pomidory.
14. Chwilę gotujemy i polewamy sosem polędwiczki. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.