Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica wieprzowa ma wiele zastosowań, przygotowuje się ją na różne sposoby: duszone, smażone, a ja zachęcam w sosie barbecue o gęstej konsystencji.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3706
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3706
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 763
Składniki
1. Do miski wlewamy oliwę.
2. Dodajmy sos sojowy.
3. Następnie miód
4. Ketchup.
5. Musztardę.
6. Doprawiamy chili, pieprzem oraz cukrem.
7. Dokładnie mieszamy.
8. Z polędwiczek usuwamy błony, kroimy w cztero- centymetrowe plastry, doprawiamy solą.
9. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na godzinę.
10. Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i prużymy na patelni.
11. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
12. Gdy mięso jest już dobre, przekładamy do naczynia a do sosu który został nam od prużenia dodajemy resztę marynaty.
13. Wlewamy pomidory.
14. Chwilę gotujemy i polewamy sosem polędwiczki. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.