Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica wieprzowa ma wiele zastosowań, przygotowuje się ją na różne sposoby: duszone, smażone, a ja zachęcam w sosie barbecue o gęstej konsystencji.
1. Do miski wlewamy oliwę.
2. Dodajmy sos sojowy.
3. Następnie miód
4. Ketchup.
5. Musztardę.
6. Doprawiamy chili, pieprzem oraz cukrem.
7. Dokładnie mieszamy.
8. Z polędwiczek usuwamy błony, kroimy w cztero- centymetrowe plastry, doprawiamy solą.
9. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na godzinę.
10. Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i prużymy na patelni.
11. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
12. Gdy mięso jest już dobre, przekładamy do naczynia a do sosu który został nam od prużenia dodajemy resztę marynaty.
13. Wlewamy pomidory.
14. Chwilę gotujemy i polewamy sosem polędwiczki.
15. Danie gotowe.
16. Smacznego.
Smażona polędwica wieprzowa, podana na sałacie lodowej z pomidorkami koktajlo...
Odsłon: 5710
Lekko strawne pyszne danie. : )
Odsłon: 1237
Potrawa zainspirowana kuchnia hiszpanska, cos w rodzaju golabków, ale z naszy...
Odsłon: 1449
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 25
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1648
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1479
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 132
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1472
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 25
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1648
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1479
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 132
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1472
Składniki
1. Do miski wlewamy oliwę.
2. Dodajmy sos sojowy.
3. Następnie miód
4. Ketchup.
5. Musztardę.
6. Doprawiamy chili, pieprzem oraz cukrem.
7. Dokładnie mieszamy.
8. Z polędwiczek usuwamy błony, kroimy w cztero- centymetrowe plastry, doprawiamy solą.
9. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na godzinę.
10. Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i prużymy na patelni.
11. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
12. Gdy mięso jest już dobre, przekładamy do naczynia a do sosu który został nam od prużenia dodajemy resztę marynaty.
13. Wlewamy pomidory.
14. Chwilę gotujemy i polewamy sosem polędwiczki. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Oładki galicyjskie
Dania główne
Makaron cacio e pepe
Dania główne
Karkówka inaczej
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Oładki galicyjskie
Okładki to małe smażone placuszki, w zależności od regionu przygotowywane z r...
Odsłon: 85
Makaron cacio e pepe
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1472