Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona polędwica wieprzowa, podana na sałacie lodowej z pomidorkami koktajlowymi polana sosem.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1139
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 20
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 156
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1139
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 20
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 156
Składniki
1- Polędwiczkę kroimy na około 2,5 cm kawałki 2- Rozgniatamy dłonią na dość grube kawałki 3- Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem 4- Smażymy na oleju po 5 do 7 minut z każdej strony i zostawiamy w cieple.
Przygotowanie sosu. 1- Do rondelka wlewamy wszystkie płynne składniki sosu i dokładnie mieszamy. 2- Dodajemy wiórki kokosowe. 3- Dodajemy wywar z usmażonego mięsa. 4. Zagotować i w razie potrzeby zagęścić mąką.
1- Na talerzach układamy liście sałaty lodowej na której układamy kawałki polędwicy. 2- Polewamy gorącym sosem. 3- Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. SMACZNEGO!!!