Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica z borówką

Polędwica z borówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5386

Dodano:

Odsłon: 1251

Kolejna propozycja mięsna z dodatkiem owoców. bardzo lubię takie połączenie i cieszę się, że moim domownikom również przypadło do gustu ;)

Składniki

  • polędwica wieprzowa 450 g
  • borówka do mięs 1/2 słoika
  • mozzarella w kulce 1/2 szt
  • bazylia otarta 3/4 łyżeczki
  • kucharek do smaku
  • masło 1-2 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwica z borówką

Przygotowanie

  1. Polędwicę natrzeć przyprawami, naciąć wzdłuż, robiąc "kieszeń". Powkładać mozzarellę pokrojoną w plasterki. Następnie nałożyć borówki.

  2. Mięso "złożyć" i najlepiej związać nitką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i włożyć do piekarnika. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 100 min. Można podawać z dodatkowymi borówkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń