Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica z dorsza w lubczyku

Polędwica z dorsza w lubczyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 6514

Jedna ze smaczniejszych ryb z naszym ulubionym składnikiem.

Składniki

  • 500 g polędwicy z dorsza
  • 1 garść listków lubczyku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Polędwica z dorsza w lubczyku

Przygotowanie

  1. Mięso nakłuwamy.
    Lubczyk blendujemy z oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Polędwicę marynujemy przez 30 minut.
    Każdy kawałek układamy na folii aluminiowej, polewamy marynatą.
    Folię zawijamy.
    Pieczemy 25 minut w 220°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 01 maja Też uwielbiam dorsza. Pyszne danie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń