Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
20 minut i gotowe.
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 331
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 51
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 267
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 784
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 88
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 331
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 51
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 267
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 784
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 88
Składniki
Polędwiczkę pokroić w półplasterki, obsmażyć na złoto na maśle. Kalarepę pokroić w paski albo w kostkę, ugotować na pół twardo. Groszek i marchewkę w talarkach zblanszować.
W garnku rozpuścić masło, dodać trochę mąki - zrobić zasmażkę. Dolać 1,5-2 szklanku bulionu (można użyć wywaru z warzyw). Zagotować, wlać śmietanę, włożyć mięso, doprawić przyprawami. Na końcu wrzucić ugotowane wcześniej warzywa, posypać koperkiem.
Ja podałam polędwiczkę z ziemniakami puree.
Smacznego:D