Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
20 minut i gotowe.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Polędwiczkę pokroić w półplasterki, obsmażyć na złoto na maśle. Kalarepę pokroić w paski albo w kostkę, ugotować na pół twardo. Groszek i marchewkę w talarkach zblanszować.
W garnku rozpuścić masło, dodać trochę mąki - zrobić zasmażkę. Dolać 1,5-2 szklanku bulionu (można użyć wywaru z warzyw). Zagotować, wlać śmietanę, włożyć mięso, doprawić przyprawami. Na końcu wrzucić ugotowane wcześniej warzywa, posypać koperkiem.
Ja podałam polędwiczkę z ziemniakami puree.
Smacznego:D