Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Polędwiczkę pokroić w półplasterki, obsmażyć na złoto na maśle. Kalarepę pokroić w paski albo w kostkę, ugotować na pół twardo. Groszek i marchewkę w talarkach zblanszować.
W garnku rozpuścić masło, dodać trochę mąki - zrobić zasmażkę. Dolać 1,5-2 szklanku bulionu (można użyć wywaru z warzyw). Zagotować, wlać śmietanę, włożyć mięso, doprawić przyprawami. Na końcu wrzucić ugotowane wcześniej warzywa, posypać koperkiem.
Ja podałam polędwiczkę z ziemniakami puree.
Smacznego:D
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Tangerinka 29 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Dlatego w nazwie jest beszam, a nie beszamel ;) ;) ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

jolcia69 29 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Beszamelu nie robi się na bulionie, tylko na maśle i mleku.0 Kto głosował? | Odpowiedz

jolcia69 29 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Beszamelu nie robisię na bulionie0 Kto głosował? | Odpowiedz