Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
20 minut i gotowe.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Polędwiczkę pokroić w półplasterki, obsmażyć na złoto na maśle. Kalarepę pokroić w paski albo w kostkę, ugotować na pół twardo. Groszek i marchewkę w talarkach zblanszować.
W garnku rozpuścić masło, dodać trochę mąki - zrobić zasmażkę. Dolać 1,5-2 szklanku bulionu (można użyć wywaru z warzyw). Zagotować, wlać śmietanę, włożyć mięso, doprawić przyprawami. Na końcu wrzucić ugotowane wcześniej warzywa, posypać koperkiem.
Ja podałam polędwiczkę z ziemniakami puree.
Smacznego:D