Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka dobrze smakuje z owocami - kwaśne wiśnie w sosie winnym dodają polędwiczce wyjątkowego charakteru.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241687
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241687
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Składniki
Polędwiczkę oprószamy z każdej strony solą i pieprzem, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyciągamy na pół godziny przed smażeniem. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu 25-30 minut (obracamy co jakiś czas, aby zrumieniła się z każdej strony). Po usmażeniu mięso ściągamy z patelni i dajemy mu odpocząć przez ok. 10 minut przygotowując w tym czasie sos. Cukier karmelizujemy (uważając, aby go nie przypalić), dodajemy ocet i wino, mieszamy do połączenia i gotujemy 3 minuty. Po tym czasie dodajemy wiśnie i ponownie gotujemy na wolnym ogniu do 5 minut. Polędwiczkę kroimy w plastry i układamy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem z wiśniami.