Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka dobrze smakuje z owocami - kwaśne wiśnie w sosie winnym dodają polędwiczce wyjątkowego charakteru.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Polędwiczkę oprószamy z każdej strony solą i pieprzem, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyciągamy na pół godziny przed smażeniem. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu 25-30 minut (obracamy co jakiś czas, aby zrumieniła się z każdej strony). Po usmażeniu mięso ściągamy z patelni i dajemy mu odpocząć przez ok. 10 minut przygotowując w tym czasie sos. Cukier karmelizujemy (uważając, aby go nie przypalić), dodajemy ocet i wino, mieszamy do połączenia i gotujemy 3 minuty. Po tym czasie dodajemy wiśnie i ponownie gotujemy na wolnym ogniu do 5 minut. Polędwiczkę kroimy w plastry i układamy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem z wiśniami.