Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka dobrze smakuje z owocami - kwaśne wiśnie w sosie winnym dodają polędwiczce wyjątkowego charakteru.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4250
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 381
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4250
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 381
Składniki
Polędwiczkę oprószamy z każdej strony solą i pieprzem, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyciągamy na pół godziny przed smażeniem. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu 25-30 minut (obracamy co jakiś czas, aby zrumieniła się z każdej strony). Po usmażeniu mięso ściągamy z patelni i dajemy mu odpocząć przez ok. 10 minut przygotowując w tym czasie sos. Cukier karmelizujemy (uważając, aby go nie przypalić), dodajemy ocet i wino, mieszamy do połączenia i gotujemy 3 minuty. Po tym czasie dodajemy wiśnie i ponownie gotujemy na wolnym ogniu do 5 minut. Polędwiczkę kroimy w plastry i układamy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem z wiśniami.