Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki Belzebubki

Polędwiczki Belzebubki

Autor:

Przepisów i artykułów: 854 Ocena: 9264

Dodano:

Odsłon: 2392

Jednym z najcenniejszym gatunków mięsa wieprzowego jest polędwiczka, która jest bardzo delikatna i szlachetne. Szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna.

Składniki

  • Składniki na marynatę:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • Zalewa z ananasów
  • Pieprz
  • Dodatkowo:
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Olej do smażenia
  • Puszka brzoskwiń
  • Puszka ananasów
  • Papryka czerwona
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki Belzebubki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w 2 cm plastry i lekko rozbijamy dłonią, solimy.
    2. Wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i zanurzamy w niej mięso, odstawiamy na 2 godziny.

  2. 3. Po tym czasie prużymy mięso na rozgrzanym oleju, marynatę zostawiamy.

  3. 4. Pokrojone brzoskwinie wraz zalewą, przekładamy na druga patelnię.
    5. Dodajemy pokrojone ananasy oraz paprykę pokrojoną w paseczki, prużymy.
    6. Pozostałą zalewę wlewamy do sosu z ananasami, brzoskwiniami, papryką,łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy

  4. 7. Danie gotowe
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń