Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostre mięso z kawałkami cytrusów.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 809
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 809
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Składniki
Polędwicę kroimy na plasterki i oprószamy pieprzem z obu stron. Pomarańczę i cytrynę obieramy. Wyciskamy lekko sok, owoce kroimy w mniejsze kawałki. Na oleju przesmażamy chwilę owoce i pokrojoną paprykę jalapeno. Dodajemy cukier i na małym ogniu smażymy, aż zacznie się karmelizować. Dolewamy sok z cytrusów i masło. Mieszamy aż powstanie sos. Teraz na patelnię kładziemy polędwiczki i posypujemy tymiankiem. Smażymy z obu stron po ok 3-4 minuty. Potem jeszcze obracamy je, aby dobrze otoczyły się w sosie. Polędwiczki podajemy z kaszą lub ryżem i surówką ze świeżych warzyw.