Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostre mięso z kawałkami cytrusów.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 11
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2218
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 240
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1540
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 11
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2218
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 240
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1540
Składniki
Polędwicę kroimy na plasterki i oprószamy pieprzem z obu stron. Pomarańczę i cytrynę obieramy. Wyciskamy lekko sok, owoce kroimy w mniejsze kawałki. Na oleju przesmażamy chwilę owoce i pokrojoną paprykę jalapeno. Dodajemy cukier i na małym ogniu smażymy, aż zacznie się karmelizować. Dolewamy sok z cytrusów i masło. Mieszamy aż powstanie sos. Teraz na patelnię kładziemy polędwiczki i posypujemy tymiankiem. Smażymy z obu stron po ok 3-4 minuty. Potem jeszcze obracamy je, aby dobrze otoczyły się w sosie. Polędwiczki podajemy z kaszą lub ryżem i surówką ze świeżych warzyw.