Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenia mięsa z grzybami
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 115
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 115
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Składniki
Suszone grzyby zalać 2 szklankami zimnej wody, odstawić na godzinę. Następnie dodać do nich oczyszczone, świeże grzyby, posiekaną cebulę, ziele angielskie, listek laurowy, skórkę cytrynową, tymianek, sól i pieprz. Gotować 30 minut,przecedzić.
śmietanę rozbić z mąką, wlać do wywaru i mieszając, zagotować. Włożyć z powrotem grzyby. Doprawić sosem sojowym.
Polędwiczki przekroić wzdłuż i lekko rozbić na plastry. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Szynkę pokroić w paski, obłożyć nimi polędwiczki i zwinąć w roladki i zawiązać. Obsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem 30 minut. Wyjąć, usunąć nici, pokroić w poprzek na 2 lub 3 kawałki. Polać przygotowanym sosem. Smacznego