Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10601
Dodano: 20.09.2019
Odsłon: 9005
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
1. Z mięsa usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Ketchup mieszamy razem z miodem, sosem sojowym i papryką.
5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, przekładamy do ketchupu.
6. Sosem polewamy mięso i zapiekamy 30 minut w 180 °C.
7. Danie gotowe, bardzo dobre jest podane z kluskami śląskimi.
8. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

helenapon 30 września 2019Zgłoś do usunięcia
Takie też lubię.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 27 września 2019Zgłoś do usunięcia
Super mięsko a ten kolor sosu, taki uwielbiam.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 21 września 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznosci!0 Kto głosował? | Odpowiedz

ski_ttles 20 września 2019Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis. Chętnie wypróbuję :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz