Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie, polecam każdemu, delikatne polędwiczki w ostro słodkim sosie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 434
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1543
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 434
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1543
Składniki
1. Z mięsa usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Ketchup mieszamy razem z miodem, sosem sojowym i papryką.
5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, przekładamy do ketchupu.
6. Sosem polewamy mięso i zapiekamy 30 minut w 180 °C.
7. Danie gotowe, bardzo dobre jest podane z kluskami śląskimi. 8. Smacznego.