Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki Pszczółki

Polędwiczki Pszczółki

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4968

Dodano:

Odsłon: 7913

Przepyszne danie, polecam każdemu, delikatne polędwiczki w ostro słodkim sosie.

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • Olej do smażenia
  • 480 g pikantnego ketchupu
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Szczypta papryki ostrej
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Z mięsa usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
    2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.

  2. 4. Ketchup mieszamy razem z miodem, sosem sojowym i papryką.

  3. 5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, przekładamy do ketchupu.

  4. 6. Sosem polewamy mięso i zapiekamy 30 minut w 180 °C.

  5. 7. Danie gotowe, bardzo dobre jest podane z kluskami śląskimi.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń