Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - kwaśna marynata, słonawe pistacje, szczypta imbiru... takiej potrawie nie sposób się oprzeć!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29301
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 151
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18671
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 715
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29301
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 151
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18671
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 715
Składniki
Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry i lekko rozbić. Miód mieszamy z sokiem i skórką z limonki, dodajemy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem i imbirem. Mięso wkładamy do zrobionej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie mięso panierujemy w białku i pistacjach i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).