Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - kwaśna marynata, słonawe pistacje, szczypta imbiru... takiej potrawie nie sposób się oprzeć!
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8056
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 29
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8056
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 29
Składniki
Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry i lekko rozbić. Miód mieszamy z sokiem i skórką z limonki, dodajemy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem i imbirem. Mięso wkładamy do zrobionej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie mięso panierujemy w białku i pistacjach i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).