Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - kwaśna marynata, słonawe pistacje, szczypta imbiru... takiej potrawie nie sposób się oprzeć!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 703
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 703
Składniki
Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry i lekko rozbić. Miód mieszamy z sokiem i skórką z limonki, dodajemy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem i imbirem. Mięso wkładamy do zrobionej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie mięso panierujemy w białku i pistacjach i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).