Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i delikatne polędwiczki wieprzowe skąpane w sosie koperkowym. Idealne na zdrowy i pożywny obiad.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5143
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5143
Składniki
Polędwiczki dzielimy na sznycelki i rozbijamy je delikatnie dłonią, a następnie podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym.
Podsmażone polędwiczki przekładamy do garnka i zalewamy je bulionem warzywnym, na tyle aby przykryć wszystkie kawałki mięsa - dusimy około 20 minut.
Następnie do naczynia wlewamy mleko, dodajemy jogurt grecki*, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Powstałą mieszankę hartujemy małą chochelką gorącego sosu, mieszamy, dodajemy do całości i zagotowujemy. * jogurt grecki możemy zastąpić śmietaną.
Na koniec do sosu dodajemy posiekany koperek i dusimy całość jeszcze około 2 minut. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i słodkim sosem sojowym.
Polędwiczki w sosie koperkowym podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniaczkami i lekką surówką. Życzę smacznego! :)