Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki wieprzowe świetnie komponują się ze smakiem kurek w winno-śmietanowym sosie. Taka potrawa doskonale sprawdzi się na wszelkie rodzinne uroczystości. Przepis pochodzi z 554. odcinka programu "Ewa gotuje".
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25405
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19073
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20936
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25405
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19073
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20936
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Wymieszać i podsmażyć.
Polędwiczki obkroić z błon i pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Do grzybów dodać kurkumę. Przyprawić pieprzem. Podlać winem. Odparować. Wlać śmietanę. Posolić. Zredukować.
Mięso obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przełożyć do sosu. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec wrzucić posiekany koperek.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i fasolką szparagową z palonym masłem.