Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki wieprzowe świetnie komponują się ze smakiem kurek w winno-śmietanowym sosie. Taka potrawa doskonale sprawdzi się na wszelkie rodzinne uroczystości. Przepis pochodzi z 554. odcinka programu "Ewa gotuje".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6959
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6959
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Wymieszać i podsmażyć.
Polędwiczki obkroić z błon i pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Do grzybów dodać kurkumę. Przyprawić pieprzem. Podlać winem. Odparować. Wlać śmietanę. Posolić. Zredukować.
Mięso obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przełożyć do sosu. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec wrzucić posiekany koperek.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i fasolką szparagową z palonym masłem.