Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami to świetna propozycja obiadu dla całej rodziny.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1547
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1547
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzenej patelni z dodatkiem łyżki oleju. Skraplamy sokiem z cytryny i smażymy do momentu odparowania wody. Następnie dodajemy masło i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z patelni na talerz.
Polędwiczke oczyszczamy i kroimy w plastry 1-1,5cm. Doprawiamy oregano i pieprzem. Smażymy na patelni po pieczarkach, partiami na brązowy kolor w międzyczasie posypując delikatnie solą. Podsmażone mięso podlewamy whisky i chwilę smażymy.
Teraz do mięsa dodajemy pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, obydwie musztardy i miód. Całość mieszamy.
Na koniec wlewamy śmietankę i sos sojowy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Polędwiczki w sosie musztardowym są już gotowe. Smacznego