Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami to świetna propozycja obiadu dla całej rodziny.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4768
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4768
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzenej patelni z dodatkiem łyżki oleju. Skraplamy sokiem z cytryny i smażymy do momentu odparowania wody. Następnie dodajemy masło i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z patelni na talerz.
Polędwiczke oczyszczamy i kroimy w plastry 1-1,5cm. Doprawiamy oregano i pieprzem. Smażymy na patelni po pieczarkach, partiami na brązowy kolor w międzyczasie posypując delikatnie solą. Podsmażone mięso podlewamy whisky i chwilę smażymy.
Teraz do mięsa dodajemy pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, obydwie musztardy i miód. Całość mieszamy.
Na koniec wlewamy śmietankę i sos sojowy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Polędwiczki w sosie musztardowym są już gotowe. Smacznego