Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki w sosie myśliwskim

Polędwiczki w sosie myśliwskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 917 Ocena: 10687

Dodano:

Odsłon: 2506

Danie przygotowuje się szybko i bardzo prosto. Polecam na różne uroczystości lub niedzielny obiad.

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 szt. ogórków kiszonych
  • 2 opakowania sosu myśliwskiego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki w sosie myśliwskim

Przygotowanie

  1. 1. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
    2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. 3. Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie.
    4. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 5. Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy.
    6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń