Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przygotowuje się szybko i bardzo prosto. Polecam na różne uroczystości lub niedzielny obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2195
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3295
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1346
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2195
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3295
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1346
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
1. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę. 2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie. 4. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.