Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 917 Ocena: 10687
Dodano: 03.12.2020
Odsłon: 2506
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie.
4. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Bajeczka :) Już jadę ;) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super! :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz