Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne polędwiczki wieprzowe, skąpane w aromatycznym sosie serowo - cebulowym. Propozycja także dla osób nie tolerujących glutenu.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Polędwiczkę dzielimy na plastry, każdy z nich rozbijamy delikatnie dłonią i podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym. Usmażone polędwiczki zalewamy około 1 litrem zimnej wody, dodajemy listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz 1 łyżeczkę posiekanego rozmarynu i zagotowujemy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju pozostałym ze smażenia mięsa na złoty kolor.
Podsmażoną cebulkę przekładamy do gotujących się polędwiczek i dusimy całość do momentu, aż mięso będzie odpowiednio miękkie (około 40 minut).
Po tym czasie odkładamy polędwiczki na talerzyk, a do pozostałego sosu dodajemy starty ser Cheddar, sos sojowy, amarantus ekspandowany, łyżeczkę mąki ziemniaczanej i miksujemy całość na jednolitą i gładką masę. Powstały sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i ponownie zagotowujemy. Do sosu serowo - cebulowego wkładamy polędwiczki i dusimy całość jeszcze przez około 1,5 minuty. Gotowe polędwiczki podajemy z ulubionymi dodatkami - ryżem, kaszą lub ziemniaczkami oraz ze świeżą surówką. Życzę smacznego! :)