Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne. Poznaj sekret na soczyste i miękkie mięso. Oto przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12843
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4577
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12843
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4577
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plasterki i delikatnie rozbijam. Mięso doprawiam solą. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję. 2. Do miski wlewam oliwę, ocet jabłkowy, sos sojowy, dodaję powidła, obrany przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypuję przyprawę do grilla oraz Chili i dokładnie mieszam. 3. Do marynaty przekładam mięso i odstawiam do lodówki na dwie godziny.
4. Po tym czasie mięso przesmażam na rozgrzanym oleju, następnie przekładam do brytfanki, wlewam pozostałą marynatę oraz sos, który powstał ze smażenia mięsa, dodaję śliwki suszone i gotuję do miękkości mięsa.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego