Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszne polędwiczki w sosie szpinakowym z pomidorami suszonymi. Świetna propozycja na szybki obiad w tygodniu, jak i na niedzielny obiad, bo super będą współgrać z kluskami lub kopytkami. Do tego surówka i obiad gotowy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1092
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1092
Składniki
Polędwiczkę oczyścić z błonek i pokroić na plastry. Każdy delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć polędwiczki na złoty kolor z obu stron. Wlać zimną wodę do wysokości mięsa i patelnię przykryć pokrywką. Dusić ok. 20-30 minut do miękkości. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić szpinak. Gdy się rozmrozi doprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty czosnek i wymieszać. Gdy woda trochę odparuje wlać śmietanę, dodać drobno pokrojone pomidory suszone, doprawić solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Chwilę mieszać na patelni. Gdyby sos był mało gęsty, to można go zagęścić mąka ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Mięso przełożyć do sosu razem z sosem, który się wytworzył i wymieszać. Można podawać. Polecam, bo jest niebiańsko dobre. Polędwiczkę można zastąpić innym mięsem, z tym sosem wszystko będzie dobre. SMACZNEGO!!!