Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa z suszonymi owocami - miód w gębie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3627
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3786
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 354
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3627
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3786
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 354
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Składniki
Żurawinę i śliwki namoczyć na noc w letniej wodzie. Polędwiczki umyć, osuszyć, powycinać białe błonki. Pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać w garnku olej rzepakowy lub masło klarowane, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojoną polędwiczkę. Wszystko razem podsmażyć. Dodajemy wcześniej namoczone razem śliwki z żurawiną. I dusimy pod przykryciem do miękkości (najczęściej 1,5 godziny). Na końcu solimy, dodajemy inne przyprawy. Podajemy z kopytkami. Może być też ryż, kasza, ziemniaki.