Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa z suszonymi owocami - miód w gębie
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 57
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 276
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 57
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 276
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Żurawinę i śliwki namoczyć na noc w letniej wodzie. Polędwiczki umyć, osuszyć, powycinać białe błonki. Pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać w garnku olej rzepakowy lub masło klarowane, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojoną polędwiczkę. Wszystko razem podsmażyć. Dodajemy wcześniej namoczone razem śliwki z żurawiną. I dusimy pod przykryciem do miękkości (najczęściej 1,5 godziny). Na końcu solimy, dodajemy inne przyprawy. Podajemy z kopytkami. Może być też ryż, kasza, ziemniaki.