Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa z suszonymi owocami - miód w gębie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 426
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2777
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14493
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 426
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2777
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14493
Składniki
Żurawinę i śliwki namoczyć na noc w letniej wodzie. Polędwiczki umyć, osuszyć, powycinać białe błonki. Pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać w garnku olej rzepakowy lub masło klarowane, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojoną polędwiczkę. Wszystko razem podsmażyć. Dodajemy wcześniej namoczone razem śliwki z żurawiną. I dusimy pod przykryciem do miękkości (najczęściej 1,5 godziny). Na końcu solimy, dodajemy inne przyprawy. Podajemy z kopytkami. Może być też ryż, kasza, ziemniaki.