Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to danie na świąteczny stół i nie tylko. Sos o aksamitnym i wyrazistym smaku zachęci ,a aromat pobudzi kubki smakowe..Danie na pewno posmakuje każdemu.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 31
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 20
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 331
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 31
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 20
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 331
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła,ddodać posiekany czosnek i podsmażyć. Seler zetrzeć na grubych oczkach tarła ,polać sokiem z cytryny by nie ściemniał. Wrzucić na patelnię i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Zalać bulionem 800ml lub wodą i gotować 15 min.
Polędwiczki podzielić na mniejsze części jak i pierś. Obtoczyć mące i usmażyć z każdej strony. Usmażone zdjąć z patelni. Uduszony seler zblendować wraz z cebulą. Dać na gaz,dodać chrzan ,zagotować. Wrzucić podsmażone polędwiczki i piersi,jeśli sos za gęsty to rozcieńczyć go bulionem lub wodą. Gotować na małym ogniu około 15 min,aż mięso będzie miękkie. Na koniec zrobić zaczepkę z mąki oraz wlać śmietanke. Doprawić o smaku solą ,pieprzem,zagotowac.
Smacznego!