Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to danie na świąteczny stół i nie tylko. Sos o aksamitnym i wyrazistym smaku zachęci ,a aromat pobudzi kubki smakowe..Danie na pewno posmakuje każdemu.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła,ddodać posiekany czosnek i podsmażyć.
Seler zetrzeć na grubych oczkach tarła ,polać sokiem z cytryny by nie ściemniał.
Wrzucić na patelnię i podsmażyć z cebulą i czosnkiem.
Zalać bulionem 800ml lub wodą i gotować 15 min.
Polędwiczki podzielić na mniejsze części jak i pierś.
Obtoczyć mące i usmażyć z każdej strony.
Usmażone zdjąć z patelni.
Uduszony seler zblendować wraz z cebulą.
Dać na gaz,dodać chrzan ,zagotować.
Wrzucić podsmażone polędwiczki i piersi,jeśli sos za gęsty to rozcieńczyć go bulionem lub wodą.
Gotować na małym ogniu około 15 min,aż mięso będzie miękkie.
Na koniec zrobić zaczepkę z mąki oraz wlać śmietanke.
Doprawić o smaku solą ,pieprzem,zagotowac.
Smacznego!
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy...
Odsłon: 626052
Wiemy, że wielu z was bardzo ceni sobie przepisy Magdy Gessler. Fasolka po br...
Odsłon: 12578
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3366
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 112
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3614
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3366
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 112
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3614
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła,ddodać posiekany czosnek i podsmażyć. Seler zetrzeć na grubych oczkach tarła ,polać sokiem z cytryny by nie ściemniał. Wrzucić na patelnię i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Zalać bulionem 800ml lub wodą i gotować 15 min.
Polędwiczki podzielić na mniejsze części jak i pierś. Obtoczyć mące i usmażyć z każdej strony. Usmażone zdjąć z patelni. Uduszony seler zblendować wraz z cebulą. Dać na gaz,dodać chrzan ,zagotować. Wrzucić podsmażone polędwiczki i piersi,jeśli sos za gęsty to rozcieńczyć go bulionem lub wodą. Gotować na małym ogniu około 15 min,aż mięso będzie miękkie. Na koniec zrobić zaczepkę z mąki oraz wlać śmietanke. Doprawić o smaku solą ,pieprzem,zagotowac.
Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 38
Młoda kapusta z mięsem
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 109