Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to danie na świąteczny stół i nie tylko. Sos o aksamitnym i wyrazistym smaku zachęci ,a aromat pobudzi kubki smakowe..Danie na pewno posmakuje każdemu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20052
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła,ddodać posiekany czosnek i podsmażyć. Seler zetrzeć na grubych oczkach tarła ,polać sokiem z cytryny by nie ściemniał. Wrzucić na patelnię i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Zalać bulionem 800ml lub wodą i gotować 15 min.
Polędwiczki podzielić na mniejsze części jak i pierś. Obtoczyć mące i usmażyć z każdej strony. Usmażone zdjąć z patelni. Uduszony seler zblendować wraz z cebulą. Dać na gaz,dodać chrzan ,zagotować. Wrzucić podsmażone polędwiczki i piersi,jeśli sos za gęsty to rozcieńczyć go bulionem lub wodą. Gotować na małym ogniu około 15 min,aż mięso będzie miękkie. Na koniec zrobić zaczepkę z mąki oraz wlać śmietanke. Doprawić o smaku solą ,pieprzem,zagotowac.
Smacznego!