Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki w sosie musztardowym to pyszna i aromatyczna potrawa, która z pewnością zachwyci podniebienia wszystkich miłośników mięsa. Polędwiczki wieprzowe są miękkie, soczyste i łatwe do przygotowania. Polędwiczki w sosie musztardowym doskonale komponują się z różnymi dodatkami, takimi jak pieczone ziemniaki, kluski, kopytka, kasza, ryż lub warzywa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1561
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6185
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1561
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6185
Składniki
Polędwiczki oczyścić z błonek i pokroić na grubsze plastry ok. 1,5-2 cm, rozgnieść ręką i doprawić z obu stron solą i pieprzem. Na małej patelni na odrobinie masła klarowanego lub oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej z dodatkiem zwykłego masła i obsmażyć polędwiczki z obu stron na rumiano. Następnie na górę wyłożyć zeszkloną cebulę z czosnkiem, świeże lub suszone zioła, musztardę, wlać wodę, delikatnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez ok. 20-30 minut do miękkości. Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną lub samą śmietanę, wymieszać i jeszcze gotować przez minutę. Sos można również zblendować, oczywiście wcześniej wyjmując polędwiczki z patelni. SMACZNEGO!!!