Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mięsko w towarzystwie wyrazistego sosu musztardowego. Danie nie tylko smaczne, ale i sycące. Polecam!
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.Pomidory myjemy, kroimy na połówki.
Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry o grubości 1 cm. Mięso oprószamy białym pieprzem, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (mieszanina oleju i masła), pod koniec smażenia solimy. Lekko zrumienione polędwiczki zdejmujemy z patelni. Na tłuszczu pozostałym z obsmażania mięsa rumienimy cebulę i czosnek pokrojone w w drobną kosteczkę. Czosnek można też przecisnąć przez praskę, jeżeli tak wolicie. Podsmażone warzywka zalewamy śmietanką, solimy, dodajemy musztardę. Sos doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego sosu wkładamy polędwiczki, całość dusimy 10 minut na wolnym ogniu.
Polędwiczki podajemy z makaronem, sosem musztardowym i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego.
chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj...
Odsłon: 72000
Włoski prosty przepis na makaron. Szybkie ale jednocześnie wykwintne danie. M...
Odsłon: 33953
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 487
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 201
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1656
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 49
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 487
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 201
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1656
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 49
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.Pomidory myjemy, kroimy na połówki. Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry o grubości 1 cm. Mięso oprószamy białym pieprzem, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (mieszanina oleju i masła), pod koniec smażenia solimy. Lekko zrumienione polędwiczki zdejmujemy z patelni. Na tłuszczu pozostałym z obsmażania mięsa rumienimy cebulę i czosnek pokrojone w w drobną kosteczkę. Czosnek można też przecisnąć przez praskę, jeżeli tak wolicie. Podsmażone warzywka zalewamy śmietanką, solimy, dodajemy musztardę. Sos doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego sosu wkładamy polędwiczki, całość dusimy 10 minut na wolnym ogniu. Polędwiczki podajemy z makaronem, sosem musztardowym i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Potrawka z kiełbaski
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 49
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety mielone to polska klasyka, która obowiązkowo musi znaleźć się w menu...
Odsłon: 79