Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki obiad w tygodniu, takie u mnie mają wzięcie... Prosty i pyszny obiad, mięsko podałam z frytkami i surówką, może też być jako dodatek do kasz, ryżu, ziemniaków, klusek, kopytek... co tam lubicie. Mięsko jest mięciutkie, soczyste, delikatne...
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mięso oczyścić z błonek i pokroić na plastry ok. 2 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem lub ugnieść ręką. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Polędwiczki układać na patelni i smażyć z obu stron do zrumienienia. Następnie patelnię przykryć pokrywą i dusić mięsko ok. 20 minut. W tym czasie przygotować sos pieczarkowy. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Cebulę również drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę. Smażyć chwilę i dorzucić pieczarki. Wymieszać i smażyć do lekkiego odparowania wody. Wlać śmietanę i delikatnie zredukować, żeby sos trochę zgęstniał. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny (doda smaczku potrawie). Sos przelać na patelnię z polędwiczkami, całość wymieszać, dodać zieleninę i można podawać SMACZNEGO!!!