Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki obiad w tygodniu, takie u mnie mają wzięcie... Prosty i pyszny obiad, mięsko podałam z frytkami i surówką, może też być jako dodatek do kasz, ryżu, ziemniaków, klusek, kopytek... co tam lubicie. Mięsko jest mięciutkie, soczyste, delikatne...
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 93
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 27
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 93
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 27
Składniki
Mięso oczyścić z błonek i pokroić na plastry ok. 2 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem lub ugnieść ręką. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Polędwiczki układać na patelni i smażyć z obu stron do zrumienienia. Następnie patelnię przykryć pokrywą i dusić mięsko ok. 20 minut. W tym czasie przygotować sos pieczarkowy. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Cebulę również drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę. Smażyć chwilę i dorzucić pieczarki. Wymieszać i smażyć do lekkiego odparowania wody. Wlać śmietanę i delikatnie zredukować, żeby sos trochę zgęstniał. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny (doda smaczku potrawie). Sos przelać na patelnię z polędwiczkami, całość wymieszać, dodać zieleninę i można podawać SMACZNEGO!!!