Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosy, sosy uwielbiam i mogłabym je jeść codziennie! Tym razem zrobiłam polędwiczki wieprzowe i podałam z ziemniaczkami i buraczkami. Jakie to było dobre! Wszyscy byli zachwyceni! Zostawiam Wam filmik krok po kroku na moim kanale YouTube oraz zapraszam Was po więcej przepisów na Instagram. Tak działam od dłuższego czasu i myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdziesz mnie pod hasłem: smacznie_aa_talerzu . Serdecznie zapraszam!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 456
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1152
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49514
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1287
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 456
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1152
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49514
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1287
Składniki
Polędwicę umyć, osuszyć i usunąć błonę. Pokroić w plastry o szerokości 1cm. Delikatnie rozgnieść dłonią, przykryć folią stretch i lekko rozbić tłuczkiem.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, smażyć mięso na złoty kolor po 3 minuty z każdej strony. Polędwiczki ściągnąć z patelni, włożyć do naczynia i przykryć folią aluminiową.
Na tej samej patelni poddusić cebulę z czosnkiem dodając niewielką ilość oleju. Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki. Dusić do częściowego odparowania wody. Ciągle mieszając wlewać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć moc pod patelnią. Kiedy śmietana zacznie gęstnieć, wyłączyć. Dodać polędwiczki. Danie można podawać z makaronem typu fusilli lub z ziemniakami. Smacznego!