Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś lekkiego na obiad
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 348
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 348
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Składniki
Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry i każdy plaster lekko rozpłaszczamy dłonią. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki, czosnek obieramy i każdy ząbek kroimy w cieniutkie plasterki lub jak lubicie :) Szparagi myjemy, suszymy, odłamujemy końcówki i obieramy jeśli są to grubsze szparagi, kroimy.
Rozgrzewamy olej na patelni, podsmażamy każdy kawałek polędwiczki - smażymy krótko max 1-2 min z każdej strony i zdejmujemy z patelni. Na patelnię, na której smażyliśmy polędwiczki, wylewamy wino, zagotowujemy, wrzucamy pokrojoną cebulkę i czosnek, dorzucamy gałązki tymianku, bazylię, pieprz i sól. Chwilkę razem gotujemy aż zmięknie cebulka, dorzucamy szparagi i dusimy około 3-5 min. Wlewamy śmietankę i po zagotowaniu wkładamy wcześniej podsmażoną polędwiczkę. Dusimy max 1-2 min i podajemy. Wybornie smakuje z ryżem :)
Smacznego :)