Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które rozpływa się w ustach, tak przyrządzone jest idealne na sobotni obiad, delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem sezonowej fasolki szparagowej w aromatycznym sosie, podane z ryżem, czy to nie kusząca propozycja?
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia. 2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w podłużne słupki. Do mięsa wlewamy jasny sos sojowy, wsypujemy skrobię ziemniaczana oraz sól. Dokładnie mieszamy.
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa. 4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa. 4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
7. Gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem. 8. Smacznego.