Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które rozpływa się w ustach, tak przyrządzone jest idealne na sobotni obiad, delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem sezonowej fasolki szparagowej w aromatycznym sosie, podane z ryżem, czy to nie kusząca propozycja?
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 255
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2381
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4562
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 96
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1532
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 255
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2381
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4562
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 96
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1532
Składniki
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia. 2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w podłużne słupki. Do mięsa wlewamy jasny sos sojowy, wsypujemy skrobię ziemniaczana oraz sól. Dokładnie mieszamy.
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa. 4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa. 4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
7. Gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem. 8. Smacznego.