Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które rozpływa się w ustach, tak przyrządzone jest idealne na sobotni obiad, delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem sezonowej fasolki szparagowej w aromatycznym sosie, podane z ryżem, czy to nie kusząca propozycja?
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 631
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1859
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 399
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 631
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1859
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 399
Składniki
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia. 2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w podłużne słupki. Do mięsa wlewamy jasny sos sojowy, wsypujemy skrobię ziemniaczana oraz sól. Dokładnie mieszamy.
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa. 4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa. 4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
7. Gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem. 8. Smacznego.