Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze polędwiczki przygotowałam na obiad, są szybkie w przygotowaniu, smaczne , mięsko miękkie i kruche. Panierowane w bułce tartej bezglutenowej i smażone na maśle klarownym . Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, miska, deska, patelnia, naczynia na panierkę, widelec,
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 898
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2775
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3307
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 898
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2775
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3307
Składniki
Polędwiczki umyć , osuszyć delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdą oprószyć z jednej i drugiej strony przyprawami. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, bułkę tartą bezglutenową wsypać do miski lub na talerz. Polędwiczki obtaczać w rozbełtanym jajku , panierować w bułce tartej bezglutenowej i smażyć na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na rumiany kolor. W razie potrzeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę. Smacznego
Polędwiczki gotowe do podania.