Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze polędwiczki przygotowałam na obiad, są szybkie w przygotowaniu, smaczne , mięsko miękkie i kruche. Panierowane w bułce tartej bezglutenowej i smażone na maśle klarownym . Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, miska, deska, patelnia, naczynia na panierkę, widelec,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 878
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 162
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8668
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 878
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 162
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8668
Składniki
Polędwiczki umyć , osuszyć delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdą oprószyć z jednej i drugiej strony przyprawami. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, bułkę tartą bezglutenową wsypać do miski lub na talerz. Polędwiczki obtaczać w rozbełtanym jajku , panierować w bułce tartej bezglutenowej i smażyć na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na rumiany kolor. W razie potrzeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę. Smacznego
Polędwiczki gotowe do podania.