Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze polędwiczki przygotowałam na obiad, są szybkie w przygotowaniu, smaczne , mięsko miękkie i kruche. Panierowane w bułce tartej bezglutenowej i smażone na maśle klarownym . Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, miska, deska, patelnia, naczynia na panierkę, widelec,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 202
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 202
Składniki
Polędwiczki umyć , osuszyć delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdą oprószyć z jednej i drugiej strony przyprawami. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, bułkę tartą bezglutenową wsypać do miski lub na talerz. Polędwiczki obtaczać w rozbełtanym jajku , panierować w bułce tartej bezglutenowej i smażyć na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na rumiany kolor. W razie potrzeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę. Smacznego
Polędwiczki gotowe do podania.